Placa de guix laminat

Una placa de guix laminat o PYL, també coneguda comercialment com a Pladur, és un conjunt de materials i sistemes constructius dissenyats per a la paleta interior: envans, sostres i folrats de mur. Estan formades per un nucli de guix d’origen natural recobert per dues capes de cel·lulosa especial multifulla i es presenta en forma de tauler.

En el seu interior van incorporats els perfils, fets d’acer galvanitzat (que donen solidesa i consistència), per tant reforça l’aïllament acústic i tèrmic. Cada placa mesura entre 2 i 3 m de llarg per o, 80 a 1,20 m d’ample, i el seu gruix oscil·la entre 6,5 i 19 mm.

Hi ha diferents tipus de plaques realitzades a partir de la peça base (guix i cel·lulosa) que inclouen en el seu interior i/o exterior altres elements, com ara fibra de vidre, olis a la silicona, etc… Així poden adaptar-se a les necessitats i requisits tècnics de cada habitatge i espai.

Les plaques de guix laminat (conegudes com PYL) tenen moltes avantatges:

  • són un material no inflamable que pot trepar, tallar, i a més ;
  • tenen propietats aïllants (tèrmiques i acústiques) i ;
  • son reguladores de la humitat, la qual cosa les converteix en un sistema molt versàtil i amb múltiples aplicacions.
Placa guix laminat - Placa yeso laminado - PYL - Pladur - Girona
https://www.placo.es/sites/gypsum.eeap.placo.es/files/styles/90y/public/saint-gobain-placo.png?itok=h-Q9hei0

Catàleg de plaques de guix laminat 

Catàleg de perfileria

Placa BA6 PLACA PLACO® BA
amb cartró a doble cara i ànima de guix d’origen natural, fabricada mitjançant procés de laminació en continu.

Placa 4PRO 4PRO®
amb cartró a doble cara i ànima de guix d’origen natural, fabricada mitjançant procés de laminació en continu, incloent en el procés la formació de les seves quatre vores afinades.

Placa Megaplac MEGAPLAC®
amb cartró a doble cara i ànima de guix d’origen natural, fabricada amb una laminació en continu, que proporciona una gran robustesa, a més d’estalvi en material i instal·lació.